Startelva: Jimmie Andersson (ny spelare) – Henke - David, Viktor , Martin J, JT – Shershah , Alex - Oskar – Maksym, Pontus

Milad som spelade sista halvtimmen första kvarten som höger yttermittfältare, andra som högerback.
Abbe som spelade sista 25 som högeranfallare.
Ghafur som spelade sista 23 som vänster yttermittfältare.
Kevin som spelade sista 20 som vänsteranfallare.
Rabih som spelade sista kvarten som höger yttermittfältare.

Vi började matchen med en uppställning som man antingen kan kalla 5-3-2 eller som jag gjort ovan 1-4-2-1-2.
Egentligen sammanfattar Bellevues tränare Caspar Paukstadt (f.d. MFF-spelare) matchen väl när han kommenterar den i dagens Sydsvenskan: ”Jag var jättenöjd med insatsen idag och att vi var tillbaka på det vi byggt på tidigare, ett solitt försvar samt ett kreativt anfallsspel” och lite längre fram ”Det var spel mot ett mål i 90 minuter idag och det hela såg mycket bra ut”

Precis som tidigare gånger vi mött dem har de haft en tydlig spelidé som känts att de haft länge och känt sig trygga i, varit väl inspelade med varann, uppvisat bra teknik på i princip alla händer och jobbat hårt. Vi har dock ändå kunnat spela jämnt med dem tidigare men när vi nu saknade några av våra bästa spelare och, framför allt, de nu vässat sin teknik, sitt samspel och sin aldrig sinande löpförmåga/löplust ytterligare blev det som det blev.

De saker vi brukar ha att sätta emot är ju bl.a. att vinna närkamper och spelet i luften men möjligheter till bådadera såg Bellevue till att minimera. Jovisst blev det i första halvlek när vi låg lågt en del närkamper inne i straffområdet men i det stora hela var de för kvicka i sina bollförflyttningar för att vi riktigt skulle hinna i närkamperna. De slog visserligen en del långa crossbollar i luften men försökte i det stora hela hålla bollen relativt nära marken och spelade ytterligt sällan (någon enda gång?) med höga inlägg in framför mål. Inte ens på hörnor som de lade kort.

Efter att Jimmie fått göra en bra reflexräddning på ett närskott i 7:e min tog Bellevue i stället ledningen i den 13:e min på ett vänsterinlägg som lite oturligt tuschade en av våra (?) spelare in i mål. 2-0 kom i den 27:e min nere vid stolproten efter en målvaktsretur. 3-0 kom sedan i 43:e min. Minns ej hur.

I andra halvlek gick vi över till 4-4-2 vilket förstås var rimligt med tanke på det stora underläge vi hade att plocka in (samtidigt som detta efter första halvlek kändes som en totalt övermäktig uppgift). Det ledde till att vi när vi nu flyttat upp hela laget ibland kunde bita oss kvar åtminstone en liten stund på sista tredjedelen men lika lite som i första halvlek skapa minsta farlighet.

Vår uppflyttning av laget ledde givetvis till större möjligheter/ytor för dem på vår planhalva men märkligt nog till en sämre effektivitet i avsluten (de gjorde visserligen tre mål även i andra men hade betydligt fler frilägen än i första och ett av målen var ju dessutom ett långskott) och ska man hitta något negativt med deras insats så var det väl att de slarvade bort en del chanser i andra.

4-0 kom i den 53:e min på ovannämnda långskott. 5-0 i den 60:e min och slutresultatet 6-0 spikades sedan i den 76:e min där Jimmie precis som vid andra målet först räddat bara för att sedan få se returen slås i mål.

Det är ju egentligen lite onödigt att strö mer salt i såren men jag kan inte låta bli att göra reflexionen att Bellevues målvakt bara hade marginellt mer att göra än MFF:s när de slog ”Las Presidentas” (Malmö City) med 18-0.

Men vi kommer som alltid att komma igen, kanske redan i kvällens B-lagsmatch i Höör.

Slutligen: Vad månde bliva av deras nr 11 Raqit Shaqiri? Vilken spelare!! Snabb, fantastisk teknik med en enorm dribblingsförmåga samtidigt som han sällan överdrev den utan slog många exakta och stenhårda passningar in framför mål och visade ö.h.t. upp en jättebra speluppfattning. Hans två målavslut var också kliniska.

STATISTIK: (Våra siffror först) Hörnor 0-6 Avslut på mål: 2 (med lite god vilja) -14 Avslut utanför: 1-6